Door verder te browsen op https://actie.nederlandplantbomen.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

Lazarus

door EO Redactie

€ 135

Project
afgelopen

7

donateurs

Doneren!

Jouw teampagina

Deel deze teampagina

Mijn team
Donateurs
Mijn nieuwsberichten
Reacties

Bomen zijn onmisbaar. Voor het klimaat, de dieren én voor ons. Met deze actie kun jij ervoor zorgen dat er meer bos komt in ons land en ons klimaat verbetert. Wist je namelijk dat er steeds meer bos verdwijnt? Daarom komt de EO in actie en wij bij Lazarus doen mee! We zijn een eigen team gestart en willen met jullie zoveel mogelijk bomen voor ons Lazarus-team ophalen. Van alle gekochte bomen planten we in alle provincies nieuwe bossen. Draag ook je boompje bij!

Alles bekijken

15/03/2021

Leenke en Bart de Jong

€ 75

15/03/2021

Gerrie Groenevelt

€ 7.50

14/03/2021

Marijke Boessenkool

€ 15

12/03/2021

€ 15

09/03/2021

Gerry Saher-Versteeg

€ 7.50

Er worden zo vaak respectloos bomen en struikranden omgekapt, er wordt maar geroepen dat alle vogel- en insectenlarven achteruitgaat. Hoe hypocriet als we tegelijk hun natuurlijke leefomgeving steeds maar weer minimaliseren! Daarom ben ik zo blij met dit initiatief!

03/03/2021

Bert Van de Kolk

€ 7.50

26/02/2021

Marian van Noesel

€ 7.50

Alles bekijken
  • pHqghUme

    14/03/2022

Alles bekijken

Voeg een reactie toe

Alles bekijken

Wil jij ook meer bos in Nederland? Mensen komen naar het bos om bijvoorbeeld te luisteren naar de vogels en de hond uit te laten. Kinderen kunnen vrolijk spelen in de speelbossen. In november 2020 start De Evangelische Omroep (EO) de campagne Nederland plant bomen. Met die bomen worden in de twaalf provincies nieuwe bossen aangelegd. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren voor nieuw bos in Nederland. Voor € 7,50 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam de boom in een van de bossen. Doe je mee? Doneer dan nu!

De bomen in deze bossen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Help mee om meer bossen aan te leggen in Nederland en doneer voor de aanplant van nieuwe bomen in Nederland. Wil je meer weten over de campagne? Klik hier voor de website of klik hier voor instagram.